Emanuel Rosing er blevet fastansat som departementchef

Emanuel Rosing udeblev gentagne gange fra sit arbejde som afdelingschef i Departement for Fiskeri og Fangst. I september blev han forfremmet som fungerende departementschef. Nu er han blevet fastansat.
Emanuel Rosing modtog sidste år en skriftelig advarsel for ulovligt fravær i sin stilling som afdelingschef for Departement for Fangst og Fiskeri. Foto © : Jonas Løvschall-Wedel/KNR
23. marts 2024 17:00

Naalakkersuisut har besluttet at ansætte Emanuel Rosing som departementschef i Departement for Fiskeri og Fangst.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Siden september 2023 har han været fungerende departementschef, efter hans forgænger, Jørgen Isak Olsen, blev fritstillet 7. september sidste år.

Tilbage i december kom det ellers frem, at Emanuel Rosing, som har været ansat som afdelingschef i departementet siden 2018, i marts sidste år fik en skriftlig advarsel for sin adfærd som afdelingschef.

I en aktindsigt fra Departement for Fiskeri og Fangst, som KNR gennemgik, stod der, at Emanuel Rosing gentagne gange udeblev fra sit arbejde uden at give besked, hvilket betegnes som ulovligt fravær. 

I løbet af et halvt år havde han samlet været fraværende i 20 dage uden at give besked.

Emanuel Rosings ulovlige fravær

Det drejer sig om følgende datoer: 

  • 15. - 17. august 2022
  • 22. august 2022
  • 29. - 31. august 2022
  • 10. - 11. oktober 2022
  • 20. - 21. oktober 2022
  • 2. november 2022
  • 14. - 16. november 2022
  • 9. - 13. januar 2023

Situationen var ifølge Jørgen Isak Olsen, der altså dengang var departementchef, og dermed Emanuel Rosings nærmeste chef, dybt kritisabel.

En glad Kim Kielsen

Naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Kim Kielsen, er glad for, at Emanuel Rosing har fået stillingen som departementschef.

- Han har i en årrække arbejdet indenfor branchen for fiskeri og fangst, og har derfor et indgående kendskab til arbejdsgangene. Han fortsætter med at gennemføre større opgaver. Jeg er glad for at vi fortsætter vores samarbejde, siger Kim Kielsen i pressemeddelelsen om Emanuel Rosings ansættelse.

KNR har rakt ud til Departementfor for Fiskeri og Fangst for at få Kim Kielsens og Emanuel Rosings kommentarer til sagen om ulovligt fravær. En sag som de i december ikke ønskede at kommentere.

Foreløbigt er der ikke kommet noget svar.